Bel ons

Email ons

Acnetherapie

Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van acne.
Acne komt voor bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar. Na de tienerjaren neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar ongeveer 5%.
Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug en op de borst. Vaak heeft acne verschillende verschijningsvormen: mee-eters, rode bultje, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Wanneer de acne niet meer actief aanwezig is, kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn, zoals: acnelittekens en pigmentvlekken.

Oorzaak
Acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden. De 4 belangrijke factoren zijn:
• Toegenomen talgproductie.
• Veranderingen in het verhoorningsproces (schilfering van de huid).
• Aanwezigheid van bacteriën.
• Vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken. 

Diverse factoren kunnen acne verergeren, zoals: hormonale processen, bepaalde voeding, stress, erfelijke factoren en diverse geneesmiddelen.

Therapie
De behandeling die u krijgt wordt bepaald aan de hand van uw klachten en de ernst van de aandoening. 
In de meeste gevallen wordt de huid eerst goed gereinigd en vervolgens worden onzuiverheden verwijderd. De behandeling kan in combinatie met anti-acnemiddelen die zijn voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog. Daarnaast krijgt u ook voorlichting over leefregels en het gebruik van huidverzorgingsproducten.

Tarieven
Ga naar ‘Tarieven

Vergoeding
Acnetherapie wordt meestal deels of volledig vergoed uit de aanvullende verzekering.

Acnetherapie


Kijk op de website van uw zorgverzekeraar naar de specifieke polisvoorwaarden voor deze therapie.

Ga terug naar ‘Behandelingen