Bel ons

Email ons

Ontharing: lasertherapie en elektrisch epileren

Niet meer hoeven te scheren, geen wondjes meer of ingegroeide haren?
Maar een heerlijke zachte, glad onthaarde huid.
Dat is mogelijk middels de definitieve ontharingstechnieken bij Huidtherapie Aquarius & Somers.

Ongewenste haargroei of overbeharing t.g.v. medische indicatie
De ontharingsbehandelingen bij Huidtherapie Aquarius & Somers zijn geschikt voor alle zones, huid- en haartype.

Ontharingslaser MeDioStar Diode laser

1. Ontharingslaser
Voor wie?
De ontharingslaser is geschikt voor gepigmenteerde (gekleurde) haren en inzetbaar bij alle huidtypes zowel de lichte huiden als de donkere huid kan veilig behandeld worden.
De volgende huidaandoeningen kunnen effectief worden behandeld middels lasertherapie:
– Hirsutisme: overbeharing bij vrouwen, waarbij het beharingspatroon typisch mannelijk is.
– Hypertrichose: bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is.
– Cosmetisch storend
– Transgenderzorg
– Sinus Pilonidalis: huidaanodnieng waarbij in of rondom de bilnaad een haarnestcyste zicht heeft ontwikkeld.
– Folliculitis Barbae: ontstoken haarzakjes op lichaamsdelen waar geschoren is. De huid is geïrriteerd en kan pijnlijk zijn.
– Hidradenitis Suppurativa: een ontsteking van de haarzakjes/talgkliertjes. Deze huidaandoening wordt vaak gezien in de oksels en/of liezen.
Bevat een haar geen pigment zoals bij blonde, rossige of grijze haren dan is lasertherapie niet mogelijk.
Gelukkig bestaat hier ook een andere behandelmethode voor namelijk Elektrisch Epileren.

Wat doet het?
De ontharingslaser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel met een combinatie van 2 golflengtes.
Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.
Laserontharing werkt alleen effectief op gepigmenteerde haren. Na iedere behandeling komen er minder haren terug.

Veiligheid: 
In de praktijk werken wij met de meest krachtige (Duitse) Diodelaser: MeDioStar Monolith.
Het is een zeer veilig lasersysteem en voldoet aan de strengste Europese normen en wetgeving.
De BIG geregistreerde en HBO gediplomeerde huidtherapeuten hebben een professionele en hoogwaardige opleiding gevolgd en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen zodat je verzekerd bent van de beste, veiligste en meest effectieve behandeling.

Aantal behandelingen:
Gemiddeld zijn er 6 – 8 behandelingen met een interval van 4 – 6 weken nodig voor definitieve haarreductie.

Pijnlijk?
De pijnervaring verschilt per persoon. Iedereen heeft namelijk een andere pijngrens. Daarnaast zijn sommige lichaamsdelen gevoeliger dan andere. Vaak ervaren patiënten een tintelend en prikkelend omvoel.
De Diodelaser beschikt over een SmoothPulse modus, waarbij de puls zo kort is dat het omliggend weefsel nauwelijks opwarmt. Hierdoor ervaart de patiënt ook bij het behandelen van grote behandelzones en dikke haren veel minder tot geen pijn.

Na de behandeling:
De huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen.
De huidtherapeut legt uit wat je na de behandeling moet doen om het herstelproces te optimaliseren.
Belangrijk is om na de behandeling de huid te koelen en warmte te vermijden. Dit betekent ook niet actief sporten, zware inspanningen, alcohol nuttigen, naar de sauna gaan, de huid te scrubben, te stomen of te masseren. De huid moet zoveel mogelijk met rust worden gelaten. Blijf minimaal 4 weken uit de zon of bescherm het behandelgebied met een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30 of hoger.

Resultaat:
Tijdens een intake geven wij altijd een eerlijk en deskundig advies wat je kan en mag verwachten van het resultaat middels laserontharing.
Het aantal behandelingen voor het gewenste resultaat is afhankelijk van meerdere factoren en verschilt dus per persoon.
Voor een gewenst resultaat van maximaal 90% haarreductie zijn minstens 6 behandelingen nodig. De haren groeien niet meer in, de huid is gladder en je hoeft je niet meer te scheren. Onderhoudsbehandelingen zijn niet altijd nodig bij cosmetische zorg.
Onderhoudsbehandelingen adviseren wij wel zodra er sprake is van hormonale of medische overbeharing.

Belangrijk om te weten:
De haren mogen vanaf 6 weken van te voren niet meer worden geëpileerd of geharst. Anders kan het laserlicht niet bij de voedingsbodem van de haarzakjes komen. Wel mogen de haren geknipt of geschoren (minimaal 24 uur voor de behandeling) worden.
Voorafgaand en na de behandeling (tot 6 weken) moet er rekening worden gehouden met zonlicht waar behandeld is. De huid moet op zones die worden blootgesteld aan zonlicht beschermd worden met een SPF (zonnebrandcrème). Wordt dit niet gedaan dan kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Er kan tijdens de zomer behandeld worden maar hierin zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven.
Na de behandeling moet er altijd gekoeld worden.

2. Elektrisch epileren
Voor wie?
Elektrisch epileren is geschikt voor gepigmenteerde, rossige, blonde, grijze of lichte haren en kan bij alle huidtypes worden ingezet.
Het is geschikt voor relatief kleine oppervlaktes die niet met lasertherapie verwijderd kunnen worden en dunna haren die niet goed reageren op lasertherapie.
De volgende huidaandoeningen kunnen effectief worden behandeld middels lasertherapie:
– Hirsutisme
– Cosmetisch storend
– Transgenderzorg
– Sinus Pilonidalis: huidaanodnieng waarbij in of rondom de bilnaad een haarnestcyste zicht heeft ontwikkeld.
– Folliculitis Barbae: ontstoken haarzakjes op lichaamsdelen waar geschoren is. De huid is geïrriteerd en kan pijnlijk zijn.
– Hidradenitis Suppurativa: een ontsteking van de haarzakjes/talgkliertjes. Deze huidaandoening wordt vaak gezien in de oksels en/of liezen.

Wat doet het?
De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd wordt. De storende haren worden één voor een behandeld. Alleen de haren in de juiste groeifase zullen niet meer terugkomen. De haren die niet in juiste groeifase zitten worden fijner en zwakker maar zullen opnieuw behandeld moeten worden. Door de behandeling keer op keer te herhalen, zal ook het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn.

Veilig:
Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid.
Er wordt gewerkt met hoogwaardige apparatuur: Apilus Senior en Junior.
HBO gediplomeerde huidtherapeuten hebben een professionele en hoogwaardige opleiding gevolgd en jarenlang werkervaring met uitvoeren van elektrisch epileer behandelingen waardoor je verzekerd bent van de beste en meest effectieve behandeling.

Pijnlijk?
Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er komen pukkeltjes. Dit is een tijdelijke huidreactie van de behandeling en verdwijnt vanzelf.

Belangrijk om te weten: 
De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen namelijk altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen.

Kosten en vergoeding lasertherapie en elektrisch epileren:
Een intake is altijd gratis en vrijblijvend.
Twijfel je of het iets voor jou is?
Je bent altijd welkom om een behandeling te ervaren middels een proefpuls of demobehandeling.
Je betaald dan een gereduceerd tarief.

De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Laser/epilatie wordt meestal deels of volledig vergoed uit de aanvullende verzekering.
Ons advies is om altijd zelf de zorgpolis en de specificaties te raadplegen zodat je zeker weet of je in aanmerking komt voor vergoeding.
Hieronder vind je de tarieven van lasertherapie en elektrisch ontharen.
Tarieven
Mocht de zone die je graag behandelt wilt hebben er niet tussen staan , neem gerust contact met ons op!

Ga terug naar ‘Behandelingen