Bel ons

Email ons

Steunkousen

Steunkousen worden aangeraden bij de volgende indicaties:
nabehandeling oedeem, chronische veneuze insufficiëntie, spataderen, open been (ulcus cruris), trombose en preventief bij zwangerschap/lange reizen/langdurig staand of zittend beroep.

De eerste symptomen van spataderen of vochtvorming zijn over het algemeen pijnlijke en/of vermoeide benen, dikke enkels aan het einde van de dag. Het is verstandig dan al preventief steunkousen te gaan dragen. Wanneer u aan deze symptomen geen aandacht schenkt, zullen deze na verloop van tijd gaan verergeren.

De therapeutische kousen geven de benen/armen steun van buitenaf. De druk die de kousen geven, stimuleert de terugstroming van het bloed en lymfe zodanig dat uw klachten verminderen.

Therapie
U kunt bij ons terecht voor het aanmeten van steunkousen wanneer u een verwijzing heeft van uw specialist of huisarts. Indien u minder mobiel of slecht ter been bent, komen we ook bij u aan huis kousen meten. Na het aanmeten worden uw kousen direct besteld en zullen na 5-12 werkdagen klaar zijn. Vervolgens maken wij met u een afspraak, zodat u de kousen kan passen. Om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken zijn er aan- en uittrekhulpmiddelen.

Advies

• Voldoende bewegen bijv. wandelen of fietsen
• De kousen moeten dagelijks gedragen worden en ‘s nachts uit.
• Oppassen met scherpe voorwerpen die de kousen kunnen beschadigen.
• Na het uitdoen van de kousen de huid hydrateren met bodylotion.

Tarieven
Ga naar ‘Tarieven

Vergoeding:
De therapeutische elastische kousen (2 stuks of 2 paar) worden vergoed uit de basisverzekering.
Heeft u al therapeutische elastische kousen van het Huidtherapeutisch Centrum Weert of  van een andere kousenleverancier dan moeten er 12 maanden tussen zitten voordat u weer recht heeft op vergoeding van nieuwe kousen.
In sommige gevallen wordt ook het aan- en uittrekhulpmiddel vergoed uit de basisverzekering.